Staph.aureus a m.pneumoniae ketony v moči

V polovině 12/2013 jsem byla na kontrolní odběru krve a vyšlo pozitivně Mykoplasmata M.pneumoniae IgG 1.25 referenční meze 0-1.1. M.pneumoniae IgA 1.39 M.pneumoniae IgM 0.33 negativní závěr:Mykoplasmata pneumoniae: dle laboratorních výsledků se pravděpodobně jedná o probíhající infekci. EBV EBNA IgG 6.91 referenční meze 0-1.1. pozitivní EBV VCA IgG 6.59 EBV VCA IgM 0.13 negativní EBV- závěr:serologický nález svědčí pro dříve proběhlou infekci, t.č. bez známek aktivity. Chlamidie Chl.trachom IgG 0.07 referenční meze 0-1.1. Chl.trachom IgA 0.09 Chl.trachom IgM 0.83 Žádné léky jsem nedostala přišla jsem na krev 7.1. CRP 2.32 M.pneumoniae IgG 1,16 referenční meze 0-1.1 M.pneumoniae IgA 1,29 M.pneumoniae IgM 0,34 závěr: s nějvětší pravděpodobností se jedná o prodělanou infekci, vzhledem k vyšetření z prosince. Z krevního obrazu v prosinci Střední množství Hb v ery (HCH) 25 pg meze 28-34 Střední koncentrace Hb v ery (HCHC) 299 g/l 320-360 CRP 5,1 zvýšené teploty okolo 37-37,7 od prosince, chronický zánět hltanu, rýmu mám dlouhodobě, bolesti zubů, čistění kanálků, vytržený zub záněty v dásních možná v kosti. Antibiotika kvůli zubu, prý ale poddávkované Zinnat 250 na 5 dní, poté sama Lichořeřišnice kapky tinktura cca tyden, nyní antibiotika Fromilid 500 na týden předepsané z plicního ( měla jsem pocit, že se nemůžu donadechnout) kašel.Kapky Tussin, PYCOM, (Codeyn - ten ale neberu. )Píchání na plicích, bolesti kyčle, občas hlavy. Ještě před užíváním antibiotik Fromilid moč únor THS 2.746, anti-Tg /5.0, ASLO 250 pozit. bili celk. 8.6, ALT 0.22, AST 0.20, Fe 10.2 Moč chem. leu 25, ketony 5.0 Moč. sedim ery 13, leu 15,epit 18, bakt.380, epit. kulaté 1.0, válce s inkluzemi 1.1, hlen 46.31 Moč na bakt.-aerob.kultivace negat. Výtěr z krku na bakt.-aerob. kultivace - běžná bakt. flora Výtěr z nosu - aerob. kultivace - Staph.aureus zcela ojedinele. Prodložené antibiotika Fromalid 500 o týden (celkem 14dní) které nyní beru. Chtěla bych se zeptat 1.) Jestli se mám ozvat pro opakování odběru krve na EBV za jak dlouhou dobu po užívání antibiotik? 2.) Co znamenají hodnoty leu 25 s ketony 5 v moči, je vše v pořádku nebo jak řešit? 3.) Jak dlouho je M.pneumoniae infekční? Je nebo není toto chlamýdie? 4.) V průběhu užívání antibiotik a výše vypsaných léků, jsem byla na gyn. prohlídce může užívání antibiotik ovlivnit výsledky stěru? 5.) Co z vyšším ASLO? Velmi děkuji za odpovědi

Odpověď odborníka:

Jano, serologický nález EBV svědčí, že jste infekci prodělala v minulosti a není třeba žádných dalších odběrů ohledně této nemoci.
Hodnoty leu v moči (jedná se o přítomnost bakterií v moči) mohou svědčit o infekci močových cest, nicméně kultivační vyšetření moče ho nepotvrdilo. Nevím, zda bylo vyšetření moče provedeno před nebo po užívání antibiotik, nicméně uvedená antibiotika Zinnat, která jste užívala, postačí.
Užívání antibiotik může pozměnit poševní flóru, proto stěry na gynekologii mohou být zkreslené.
ASLO není nijak extrémně zvýšené a na uvedená antibiotika (Fromilid) je streptokok citlivý.
Doporučuji vám se domluvit s praktickým lékařem na kontrolních odběrech - krevní obraz, ledvinné funkce, jaterní testy, zánětlivé parametry, ASLO a moč a dále postupovat dle výsledků.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x