Staphylococus a streptococus

Dobry den, pri vyteru z nosu mi nasli cetny vyskyt staphylococu a streptococu. Mam s tim neco delat?Muze z toho vzniknout nejaka zavazna nemoc?Babicka mela nedavno meningokok.Dekuji.J.D.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to je velmi složitá otázka a souvisí se všemi okolnostmi vašeho zdravotního stavu. Oba typy mikrobů se mohou naprosto přirozeně vyskytovat například na kůži, nebo i v nose apod. a nemusí to znamenat žádný problém ani nutnost léčby. Naproti tomu v jiném případě a za jiných okolností mohou být oba tyto mikroorganismy původci vážných onemocnění a léčba je pak nezbytná. U vás je nutné, aby postup zvážil váš lékař, podle okolností a vašeho zdravotního stavu i typu nalezených mikrobů.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: