Staphylokok

  • Dotaz od: Alice Hrubešová
  • Publikováno: 1.4.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den. U obvodní lékařky mi po léčbě atb dělali výtěry z krku a nosu. V krku nebylo nic, v nose ojediněle staphylokok. Lékařka rozhodla neléčit, po měsíci výtěr zopakovat a pak že se uvidí. Je tento postup správný? Mám 2 malé děti. Jaké je riziko, že se ode mě nakazí? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčit oj. stafylokoka nemá smysl, lékařka postupovala dobře, dostavte se na kontrolu výtěru - je dost možné, že se s ním vaše imunita vypořádala a pokud ne, lékařka se podle množství bakterie rozhodne, jak dál. Důvěřujte své imunitě, v naší populaci je vysoká předávkovanost antibiotiky a ony postupně selhávají. Vždy je lepší při jejich nasazování opatrnosti, zdravá imunita taky leccos zvládne. Zkuste ji více posilovat, stejně tak u svých děti. Hezký den

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: