Stav déletrvající svalové slabosti

Dobrý den, nedávno jsem se ráno probudila se svalovou slabostí nohou a rukou, která trvala celý den. Měla jsem pocit, že mě neunesou nohy a např. když jsem si fénovala vlasy, neudržela jsem nepřetržitě fén nad hlavou déle než cca půl minuty. Přes den jsem proto odpočívala. Navečer jsem šla na zkoušku pěveckého sboru, která byla dost náročná psychicky i fyzicky (hodně jsme stáli). Byla jsem strašně unavená. V průběhu té zkoušky jsem si sedla, nevím, kdy přesně to bylo, a od té doby jsem už nic nedělala, jen seděla a čekala, až bude konec. Bydlím asi 300 m od budovy, kde se zkouška konala a já jsem jen s velkými obtížemi a s pomocí kamarádky došla domů. Na asfaltu jsem zaregistrovala, že sotva táhnu nohy, jelikož jsem si uvědomila zvuk, jak mi drhnou boty o asfalt. Doma jsem si lehla do postele (ničeho jiného už jsem nebyla schopná) a prospala jsem do druhého dne souvisle 14 hodin. Poté jsem se cítila mnohem líp. Zpětně zjišťuji, že si od doby, kdy jsem si sedla, moc nepamatuji, co se na zkoušce dělo, možná jsem usnula, nevím, pamatuji se potom až to, že jsem venku, podpírá mě kamarádka a jdeme k domovu. Jsem z tohoto stavu poněkud zmatená. Před tímto dnem nedošlo k žádné vyjímečné události nebo zvýšené námaze, ani fyzické ani psychické. Když jsem o tomto stavu mluvila s mojí psychoterapeutkou, řekla mi, že to byl pravděpodobně záchvat panické úzkosti. Ty jsem v minulosti mívala, ale měly úplně jiný průběh. Navíc v tomto případě jsem úzkost nepociťovala. Léčím se na neurologii pro epilepsii a na psychiatrii pro úzkostně-depresivní poruchu a sociální fobii, ale ani k jednomu mi to nesedí. Poradíte mi prosím, o co by se mohlo jednat a kam bych se měla obrátit? Na neurologickou kontrolu mám jít až za měsíc, na psychiatrii až téměř za tři měsíce. Mám se někam objednat na dřívější termín? Děkuji za odpověď a přeji Vám vše dobré!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, asi bude nejlepší obrátit se na Vašeho praktického lékaře. Projevem epilepsie slabost končetin není. Nemohl být příčinou nízký tlak, případně nějaká viroza?

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Opuncie pomáhá proti kocovině
Články: Opuncie pomáhá proti kocovině
Doktor Jeff Wiese se svými...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: