Stav na omdlení

Nevím, zda mám problémy pouze s tlakem, nebo si mám nechat udělat vyšetření EKG. Nechci, abych u paní doktorky vypadala jako hypochondr, proto nejprve dotaz píši touto cestou. Na začátek uvádím, že je mi 24 let a jsem bezdětná. Dnes se mi po dlouhé době (ne však poprvé) začala v obchodě motat hlava, byla jsem malátná, rozostřené vidění, polívalo mě horko a dost mi bušilo srdce, ale neomdlela jsem, tentokrát jsem to ustála, dříve už se mi ale stalo, že jsem i omdlela. Celé odpoledne jsem proležela v posteli, ale ještě teď večer mám tlak v uších, "natlakovanou" hlavu a teď už ne, ale v průběhu odpoledne mě pořád pobolívalo u srdce. Občas tento stav pociťuji, že mám pocit jako bych na srdci měla položený kámen a tlačilo mi to na něj. Myslíte, že jde jen o špatný tlak, nebo je možné, že mám i něco se srdcem? Moc děkuji za Váš čas a cennou radu.

Odpověď odborníka:

Mohlo se jednat o tzv. presynkopu ( synkopa je stav krátkodobého bezvědomí způsobená nedostatkem okysličené krve v mozku). Příčinou může být pokles krevního tlaku. Synkopa se často vyskytuje u zcela zdravých lidí. Ale k vyloučení závažnějšího onemocnění bych vám doporučila vyšetření u vaší PL. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: