Stav po artroskopii kolene

  • Dotaz od: Kašparová
  • Publikováno: 10.12.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, je mi 38 let a jsem 14dní po artroskopii kolene. Ve zprávě toto: Debridement chondromalatických ložisek mediálního kompartementu. Pr. kol. kl.bez náplně, mírné drásoty pod čéškou, příznak hoblíku negat., rezistence obl. hlavičky fibuly nehmatná, štěrbiny palp. nebolest. Chondromalacie mediálního kompartmentu II.stupně kolenního kloubu.10 dní jsem nohu odlehčovala a chodila jen s berlemi, po vyndání stehů začínám pomalu chodit. Ale začalo mě v koleni dloubat, zhruba v místě jizvy na vnitřní straně kolene. Nevím, zda je to normální? A jestli raději zatěžovat víc, nebo ulevovat? Měla bych chodit na RHB? Operace byla 26.11., nyní bych 14.12. měla jít do práce (sanitářka v lékárně, příjem zboží) a nevím jak s tou zátěží, můžu na to už šlapat? Děkuji předem za zodpovězení dotazu.

Odpověď odborníka:

Odlehčování s berlemi je na místě, rehabilitace je rovněž potřebná, léčení může trvat delší dobu v závislosti na reakci kloubní výstelky, na příklad zateplení a výpotek. Jinak se poradíte se svým operatérem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x