Stav po fr. levého zápěstí, dist. část radia

Vážený pane doktore , obracím se na Vás s dotazem. V červenci 2011 jsem měla zlomeninu levého zápěstí, konkrétně dist. část radia. Po intenzivní léčbě 6 týdnu sádra, a 4 týdny RHB stále cítim silnou bolestivost na ulnární straně levé ruky, konkrétně v ob. proc. styloideus u. Bolestivost ulnární strany levé ruky je značná. PŘI rtg vyšetření ze dne 16.8.2011 - v normě.Dnes jsem spozorovala že na ulnární straně levého straně předloktí/nikde jinde/ se mi objevil vysev malých svědivých puchýřku, ? Děkuji za odpověd na dotaz, zda by nebylo možné požádat o RTG SNÍMEK s projekcí ulnární strany levé ruky, kde pocituji stálou bolestivost.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Podle vašeho vylíčení byly lhůty terapie standardní. Záleží na tom, zda není otok zápěstí a prstů s bolestivostí, zda dokážete plný svor, zda dokážete prsty plně natáhnout, tedy zda nejsou známky Sudeckova syndromu, který se poměrně často po těchto zlomeninách objevuje i u mladších lidí. Zajděte si na kontrolu, dejte si udělat i šikmý snímek a podle vyšetření, nálezu a rtg je třeba provést léčebná opatření. Jistě dostatek vápníku a vitamin D. je třeba vědět, že trvá i několk měsíců, nez se zlomenina nejen zhojí, ale i kostní trámce zcela přestaví. Větší bolest by ale být neměla.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: