Stav po operaci bartholiniho žlázy

Dobrý den. Před rokem a půl jsem byla na chemickém odstranění (lapis) bartolinyho žlázy. Operace se nepovedla (rána špatně zašitá; při čekání na 2.operaci - vyjmutí ampule - stříbro vyteklo a poleptalo mi celé genitálie i anální otvor). Když pominu psychické následky a diskomfort v partnerském životě a vrátím se k podstatě věci, tzn. neodstranili mi zřejmě úplně všechno a od té doby se mi v místě bývalé cysty dělala občas bolestivá boule, někdy vytekla, někdy splaskla. Žít se s tím dalo, ale nebylo to příjemné. Před 6-ti týdny mi tedy udělali reoperaci. Hodinu a 20 minut jsem byla pod narkózou, lékaři tvrdili, že to bylo náročné, museli doslova vypreparovat poškozenou tkáň, která tam zřejmě zůstala od předchozího, špatně provedeného, zákroku, atd. Nyní jsem tedy 6 týdnů po operaci, vše vypadá na pohled normálně, ale já stále cítím bolest a nepříjemné pocity. V operovaném místě je jakoby zatvrdlá boule (i když se stehy už všechny vstřebaly nebo vypadly). Celý ten poševní vchod je jakoby takový "pokřivený", v místě bývalé žlázy je nahmatatelný tvrdý neforemný hrbolek. Gynekolog tvrdí, že se to"rozmasíruje" pohlavním stykem, ale ten je právě velmi bolestivý, i při použití lubrikantu a inkriminované místo je po něm vždy nateklé a podrážděné a 2 dny si nemohu pomalu ani sednout. Chci se tedy zeptat: jak dlouho se to celé ještě bude hojit?? Nebo je možné, že už se to nevrátí do normálu nikdy?? Mohu pro sebe něco udělat - nějaké sedací lázně, masti , cokoliv?? A myslíte, že by se to celé lépe nehojilo úplně bez pohlavního styku?? Hrozí, že budu muset ještě na nějaký další zákrok?? Mnohokrát děkuji za odpověď i za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Po tak náročné a dlouhé operaci je i hojení delší můžete si dělat sedací koupele v řepíčku a dobré zkušenosti jsou i s mastí Cicatridina,musíte mít trpělivost. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: