Stav po úrazu hlavy

  • Dotaz od: Hana Zajíčková
  • Publikováno: 29.10.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, v sobotu jsem prodělala trochu kurizózní úraz hlavy, dostala jsem přímý zásah golfovým míčkem. Protože mi bylo nevolno navštívila jsem v neděli pohotovost, kde mi bylo uděláno rtg hlavy a CT mozku bez nálezu. Chci se optat, zda je normální, že mě stále pobolívá hlava, cítim se strašně slabá a bolí mě za krkem a na levé straně páteře, na stejné straně, kde byl úder. Měla bych tomu věnovat větší pozornost a jít na kontrolu? Bratr mi zemřel na krvácení do mozku a maminka na plicní embolii, proto mám samozřejmě obavy, ale na druhou stranu,pokud je tento stav po úrazech běžný, nechci zbytečně obtěžovat lékaři. Na co bych si měla dát pozor?? Děkuji Vám velice.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je velmi vhodné věnovat se sama sobě - sledovat, zda se příznaky nějak nestupnují, bolesti nezvyšují svoji intenzitu, nestěhují se, nejsou např.poruchy vidění, tuhnutí šíje, zvracení apod. Pobolívání po úrazu je většinou přítomné ještě několik dní, protože došlo k nárazovému postižení nejen hlavy, ale nejspíše i krční páteře. Zajděte si v obvodnímu lékaři nebo k lékaři, která vás posílal na vyšetření, pokud se vám cokoli nebude "zdát". Jistě je lepší, podrobněji prohovořit situaci s lékařem, než v nejistotě být bez pomoci. Jistě by bylo možné požádat např.o rehabilitaci krční páteře, která nejspíše utrpěla při nárazu více než je zřejmé. Proto neodkládejte návštěvu u lékaře, pokud by vaše problémy přetrvávaly ještě cca týden nebo se stupňovaly - jakkoli. Lepší jít dříve a s maličkostí, protože většinou maličkost jde lépe napravit...

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: