Stavy na umření

Dobrý den. Chtěl bych Vás poprosit o Váš názor. Již třetím rokem se léčím s panickou poruchou. Mé příznaky doposud byly takové, že když to na mě přišlo, tak jsem měl bušení srdce, závratě a pocity beznaděje, studený pot, brnění prstů rukou. Beru Cipralex ráno a večer. Jediné co mi vždycky pomohlo bylo, že jsem si vzal Lexaurin a do půl hodiny, byl klid.V současné době se mi stává tak 3x do měsíce, že se v noci probudím, mám Ty samé příznaky, ale navíc mám takové stavy, že když znovu chci usnout, tak se úplně někam propadám, jako kdybych upadal do bezvědomí. Mám za sebou veškeré vyšetření včetně srdce, ale můj lékař se stéle přiklání k tomu, že to patří k panické poruše. Už si nevím dále rady a každou noc mám strach usnout a čekat, kdy to zase příjde. Děkuji za Vaší odpověď. Tomáš

Odpověď odborníka:

Tomáši, požádejte svého psychiatra o změnu antidepresívní léčby za lék Fevarin 50mg 1 tbl. na noc a možno po týdnu zvýšit na 100mg 1 tbl. na noc. Měl by Vám pomoci zvládnout denní i noční stavy úzkosti, Lexaurin denně jednu tabletu ráno do odeznění příznaků a vhodné je doplnit medikamentozní léčbu podpůrnou psychoterapií , tzv. KBT - kognitivně- behaviorální terapie ke zvládání úzkostných stavů. Plus naučit se vhodně relaxovat.- dechová cvičení, svalová cvičení apod.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: