Steatosa

Prosím Vás, je steatosa provázena zvýšenými jaterními testy?Byl jsem na ultrazvuku a zjistili mi právě tu steatosu, nic víc nic míň.Díky moc.Petr

Odpověď odborníka:

Petře, steatóza může být provázena zvýšenými jaterními testy. Závažná je tzv. steatohepatitida, což je nemocnění jater charakterizované steatózou a zánětlivými změnami v játrech se známkami buněčného poškození (většinou provázené zvýšenými jaterními testy) - ta se zjistí jen z histologického vyšetření při jaterní biopsii. Poraďte se se svým ošetřujícím lékařem ohledně dalšího postupu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x