Steatoza jater

Dobrý den, na UZ břicha mi lékař diagnostikoval steatozu jater.Jsem trvale na Pendeponu (á 14 dní)z důvodu opakujícího se Eryzepelu po ozařování pánevní oblasti.Může mít toto vliv na vznik steatozy jater?

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Steatosa jater je diagnosa dle UZ pouze pracovní,definitivní by byla jen na základě biopsie a histologie...Příčinu se často nepodaří zcela objasnit,vývoj poruchy je rozdílný,dle celkového stavu pacienta.Souvislost s užíváním penicilinu lze těžko hodnotit,spíše by Vám k tomu své řekl lékař,který rozhodl o radiační léčbě.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: