Stehenní sval

Dobrý den, asi před 3 měsíci mně začaly řezavé bolesti napříč stehenním svalem pravé nohy při chůzi po schodech dolů. Zpočátku ojediněle, ale frekvence se zvyšuje. Asi před 3 týdny se přidala necitlivost, resp. snížená citlivost stehna na dotek a řezavá bolest se občas projeví i při normální chůzi. U lékaře jsem zatím nebyl - pořád doufám, že to začne ustupovat samo...Nevím čím by to mohlo být, možná následek "koňaru" z fotbalu. Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já bych se ve vašem případě vydala k lékaři a nejlépe k neurologovi, je možné, že potíže jsou od páteře a to nejčastěji od vyhřezlé ploténky, která se nevyhýbá ani mladým lidem nebo aktivním sportovcům. Potíže asi nepominou, naopak by se mohly bezhlavou sportovní aktivitou zhoršovat, neodkládejte vyšetření u neurologa, prosím. Teprve pokud by byla vyšetření u neurologa negativní, je namístě vyšetřovat přímo stehenní sval a vyšetřování patří nejspíše na půdu ortopedické ambulance. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: