Stehenní sval

Dobrý den, před dvěma týdny jsem hrál basketbal. Po dvaceti minutách jsem špatně došlápnul a nejspíš jsem si natáhl stehenní sval, alespoň dle mé doktorky. Nohu jsem nemohl vůbec napnout ani pokrčit o více než 90 stupňů. Nateklo mi koleno, hlavně z vnitřní strany, kulhal jsem a nemohl jsem pořádně došlápnout. Momentálně je to lepší, nohu mohu už téměř maximálně napnout, ale co se týče pokrčení, tak tam je zlepšení menší. Snažím se tu druhou nohu postupně zatěžovat, ale už se mi několikrát stalo, že mě nepříjemně píchlo ve stehenním svalu, na vnější straně stehna. Zajímalo by mě, jaký na to máte názor? Nemůže jít o vazy? Jak to léčit? Za jak dlouho myslíte, že bych mohl být 100%-ně fit a věnovat se sportovním aktivitám (běhání, posilovna, švihadlo, basketbal...) Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Předpokládám, že rtg kolena je provedeno. Místně je třeba vyšetřit citlivost v různých posicích kolena na natažení šlachy, vyjímečně je možno provést obstřik bolestivého másta. Bez šetření končetiny, kolena a stehna asi jiná léčba nebude. Potřeba pokud jsou potíže i větší zklidnění ortézou a a nesteroidnímií antireum,atiky s násldnou ,postupnou rehabilitací.Využití elastiku a měkké ortézy při namahavých činnostech. Jistě vám chirurg nebo ortoped po vyšetření poradí nejlépe.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: