Stěhovavé bolesti

Dobrý den.Pane doktore,je mi 31 a chtěla bych se zeptat,co si myslíte o mém problému.Před 2ma roky jsem měla v práci stav podobný panické ataky.Poté pak ještě 2krát,kdy mi strašně bušilo srdce a bylo mi zle.To už jsem byla na nemocenské.Od té doby mám různé potíže a s tím i vyšetření.3krát EKG-v pořádku.Tk holtra-doporučen od neurologa pro vyšší tlak i 24hodinovýho holtra-v pořádku.Poté mě bolela levá ruka od lokte po zápěstí a dolní končetiny.Denně mi bylo zle.Neurologické vyšetření-Latentní tetanie.Po dlouhodobém užívání Mg mi je dobře,ale bolesti stále a různé.Ortopedie-skolioza páteře.MRI krční páteře-zúžení páteřního kanálu bez útlaku míchy.EEG-v pořádku.Vyšetření krve od PL-v pořádku.Od internisty na pohotovosti-v pořádku.Revmatologické-v pořádku jen vyšší ASLO.Nyní stále bolesti zad,jakoby kyčle vlevo,bolest loktu a zápěstí na levé ruce,někdy tiky ve svalech,jakoby horkost dlani,bolest na hrudi a dolních končetin častěji levá.Omlouvám se za tak dlouhý dotaz,ale jsem i unavená a hlavně ve stresu,protože mi nikdo neřekl z čeho mám tolik problémů.Jen p.neuroložka mi řekla,že se s tím mám naučit žít.Ale jsou to už skoro 2 roky a pořád to nejde.Jednou je líp,jindy strašně.Bojím se jestli nemám něco vážného nebo se srdcem.Nyní dlouhodobě TK 110/80.Nyní stále užívám magnesium laktici a prášům od bolesti co mám od lékařů(xeforapid,sirdalud 2mg) se vyhýbám,protože nic neřeší.U psycholoda jsem také byla prý mám pouze lehkou formu hypochondrie.5íkám si to samé,ale co mám ještě udělat,abych byla jsko dřív a mohla žít naplno.Děkuji za Váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Moniko, prodělala jste atak strachu, běžná věc,která se stane skoro každému. Ale jen někdo se tak vyleká, že spadne do bludného kruhu a začne se bát o své zdraví, strach a stres udělají ostatní. Fyzické problémy, co máte, jsou psychosomatického původu. Bolesti jsou reálné, ale příčina je ve Vaší psychice. Najděte si psychoterapeuta a on Vás z toho začarovaného kruhu vyvede. Není to nic obtížného.

Mgr. David Karel, Ph.D.
Mgr. David Karel, Ph.D.

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická praxe v Teplicích

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x