Stehy

dobrý den jsem po operaci stehenni kosti(pred 2mesici) byl mi zaveden nitrodrenovy hreb.pred 2dny jsem byl na extrakci jednoho sroubu aby kosti lepe srostli.pan primar rikal ze muzu plne zatezovat chodim bez berli.Mam problem jelikoz me pri sebemensim ohybu kolena boli stehy,ale mam cvicit ohyb kolena aby mi nestuhlo.chci se zeptat za jak dlouho stuhne koleno bez pohybu?(priblizne).nejvic ho ohnu cca. 60stupnu.Mam obavu ze mi stuhne nemuzete mi poradit co delat?a kdy me stehy prestanou bolet?(nitrodrenovy hreb a sroub mam jeste v stehenni kosti) predem dekuji za odpoved krasny den preji Martin

Odpověď odborníka:

Provedená operace je pro zlomeninu stehenní kosti opravdu ta nejlepší operace. Zatěžovat opravdu, ale pokud je ještě bolest určité odlehčení s nižší zátěží by asi bylo ještě 4-6 týdnů docela vhodné, ale ne nutné. Zvláště venku. Není sporu o tom, že byste koleno ihned měl cvičit na rehabilitačním oddělení, kde kromě pravidelných návštěv by vám poradili jak cvičit sám doma. Koleno ztuhne rychle a pomaleji se uvolňuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: