Štěkavý kašel

Jak mám zastavit stekavy kašel, u doktorů slyším jen, že na poslech mu nic není

Odpověď odborníka:

Poslech plic nemusí příčinu štěkavého kašle nalézt - nemusí být příčina na průduškách nebo obecně v plicích. Pomoci by mohlo vyšetření na ORL (ušní, nosní krční) - někdy je kašel důsledkem onemocnění horních cest dýchacích, nebo i známkou alergie/astmatu - pak by bylo, při podezření na tuto příčinu, vhodné vyšetření na plicním nebo alergologii. Obecně proti suchému dráždivému kašli pomáhají léky jako Levopront, Tussin, Ditustat, Sinecod, Stoptussin, případně lze zkusit Stodal sirup. Více nemohu radit, nepíšete, kdo má kašel, jak dlouho, jak jste léčili atd., ani nepíšete, jestli je kašel suchý dráždivý, nebo jestli je pacient zahleněný nebo odkašlává.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: