Stenosa p.k.

DOBRÝ DEN PROSÍM O VYSVĚTLENÍ DIAGNOZY.DĚKUJI HANA.

Odpověď odborníka:

Zdravím Hano...ano bohužel ten nález není zrovna dobrý, hlavně ten prostor L4/5 s absolutní stenosou páteřního kanálu je indikací k operaci, což pokud vám neurochirurg nabídne, tak budete muset jít...záleží samozřejmě jak velké potíže a bolesti máte...stenosa p.k. je samozřejmě vážný nález který utlačuje nervy, případně míchu pokud jde o stenosu v krční či hrudní oblasti...zde tedy nervy, protože mícha samotná končí o něco výše... každopádně by časem mohlo dojít k oslabování či ochrnování dolních končetin, pokud k tomu již nedochází, pak je operace nutná ihned...pokud náhodou ještě nemáte vážné potíže tak to nespěchá, ale o tom pochybuji...prognosa samozřejmě závisí od úspěšnosti operace, musíte se poradit na neurochirurgii, operovaná páteř samozřejmě má svá omezení a problémy, ale zákrok vás ochraní před zhoršováním stavu či dokonce ochrnutím...bohužel...primární stenosa páteřního kanálu je spíše vrozená dispozice, která se po desítkách let nějaké zátěže takto vyvine do špatného stavu...nebojte, určitě to není beznadějné a operace vám pomůže, pěkný den.

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Jak zmírnit bolest zubů i strach ze zubaře? Pomocí homeopatik!
Ryby pro nemocná játra
Články: Ryby pro nemocná játra
Jaterní dieta je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x