Stenóza karotidy

Dobrý den, lékaří mi stanovili stenozu/65%/ karotidy- náhodný nález při prohlídce stanovené při daignoze tinnitu.Je mi 52. Brala jsem na cholesterol Rovasyn, který jsem špatně snážela, během týdne jsem dostala těžký zánět šlach,sama jsem lék vysadila..Současně beru Warfarin. Jinak nic, jsem odpůrce léků a nemívám ani chřipky, anginy. Samozřejmě držím výraznou dietu,patřím mezi pohybově aktivní lidi, ale nadváhu mám. Cholesterol jsem měla už pod 5 a najednou se zase zvýšil na 6,8. Existují léky, které by plát rozpouštěly? Mohu si zaplatit ,nechat dovézt prosím doporučte, nechci jít na operaci, která má též rizika.Na tomto odkaze jsem četla o nových lécích na cholesterol http://www.hasim.cz/content/nova-generace-leku-na-snizovani-cholesterolu . Poslední roky jsem byla pod velkým stresem hlavně v práci, můj názor je ten, že to mám od toho. Děkuji moc Věra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nález 65% stenosy není, pokud se nijak neprojevuje, indikován k operaci. je třeba snížit hladinu cholesterolu, pokud je vyšší, ale speciální léky na rozpuštění plátu buhužel neexistují. Samozřejmostí jsou periodické kontroly k vyloučení progrese stenosy.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: