Stenóza páteřního kanálu

prosím o radu. Dcera se dlouho léčí na vyhřezlou plotýnku, je to samá rehabilitace, kapačky, injekce na uvolnění. Rehabilitace jsou na nic, protože přes bolest se nesmí cvičit. Nyní byla v lázních a primářka pobyt přerušila a doporučila ihned operaci. Dcera má velké bolesti a intervaly "snesitelné bolesti" se neustále zkracují. Doktoři nedokáží říct nic konkrétně a řešení v nedohlednu. Pořád jen doporučují fyzioterapeuty, operaci oddalují a holka trpí víc a víc. Posílám přílohu z poslední návštěvy nemocnice a prosím o Váš názor Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ne každá bolest zad je způsobená ploténkou. Ne každá ploténka se operuje. Musí být prokázán vztah mezi obtížemi člověka a výhřezem. Pokud není jistota, operace většinou žádný efekt nepřinese a mnohdy může potíže i zhoršit resp. pomoci přejít do chronicity. Pokud má vaše dcera jasně prokázán výhřez disku a útlakem nefvového kořene, má bolesti delší než cca 4 měsíce a má odpovídající neurologický nález ( chybění reflexů, poruchy svalové síly ), nemá smysl již déle operačí zákrok odkládat. To ale já nevím, tedy mohu jen teoretizovat. Rehabilitace je široký pojem . Nevím jaké techniky a postupy jsou používány. Pokud je ale volena konzervativní léčba, tak právě rehabilitace je její základ.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: