Steptococcus agalactiae

Dobrý den, jsem momentálně v 39 týdnu těhotenství, zhruba ve 13 tt mi byl v moči zjištěn streptococus agalactiae 10 na 6 (bezpříznakově) a byl přeléčen antibiotiky. Ve 34 tt mi gynekoložka provedla kontrolní stěr z pochvy na tohoto streptokoka, který byl negativní, což je zaznamenáno v těhot. průkazu. Nyní při poslední kontrole mi ale sestřička na těhotenskou průkazku napsala červeně "streptokoková infekce moč. cest", nic mi k tomu neřekly. Zajímalo by mě, jestli jsem tedy považovaná za GBS pozitivní - kvůli té infekci moči, i přesto, že stěr byl nyní negativní, a dostanu proto k porodu antibiotika. Mám strach, aby se něco nezanedbalo a miminko se třeba nenakazilo. Mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud byl v 34 týdnu již nález negativní je to jen upozornění pro porodnici že v tom 13 týdnu infekce proběhla nemějte obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: