Sterilita po příušnicích?

Vážená paní doktorko, prodělal jsem parotitidu s oboustrannou orchitidou. Mám proto starost o svoji fertilitu. Určitě si nechám udělat analýzu spermiogramu. Jen bych rád věděl, zda je lepší tuto záležitost řešit co nejdříve nebo jestli je lepší dát tělu nějaký čas na regeneraci. Pokud je lepší jít hned, je nutné mít s sebou doporučení od urologa? Za Vaši odpověď předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michale. Spermatogeneze (nebo-li laicky řečeno tvorba spermií) trvá 75dnů. Tak Vám doporučuji vyšetřit spermiogram až po uplynutí této doby od zánětu. Pokuď by jste podstoupil vyšetření dříve, vyšetřovali by sme spermie, které vznikli ještě před zánětem, což by mohlo ovlivnit výsledek. Žádanku k vyšetření žádejte u svého urologa.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: