Sterilizace

Vážený pane doktore, uvažuji o sterilizaci a dozvěděla jsem se, že nemusí mít stoprocentní efekt (zatím jsem se dočetla o spirálkách ESSURE jako o té nejúčinnější metodě - opravte mě prosím, když můžete doporučit něco lepšího). Mohu-li v tom případě podpořit ochranný účinek pomocí HA (a mohu-li stále brát HA pro regulaci menstruace)? Zachrání mě HA kdyby sterilizace selhala? Jestli žena otěhotní i přes sterilizaci, má nějaká omezení na přerušení těhotenství a jaká? Nebo jsou po sterilizaci všechny způsoby přerušení těhotenství stále stejně možné – stejně jako pro ženy, které sterilizaci nikdy nepodstupovaly? Předem Vám děkuji za odpověď. Alena, 27 let, děti nemám, vážná onemocnění nemám

Odpověď odborníka:

Již jsem vám odpověděl jen bych připojil aby jste zákrok dobře zvážila je to nevratná metoda a ve vašem věku se situace může ještě změnit. Příjemný deen

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: