Sterilizace

Dobrý den, čekám druhé dítě, je mi 35 let (v době porodu bude 36), obě těhotenství riziková. Během prvního těhoteství jsem prodělala několik hospitalizací s těžkými záchvaty migreny, urputným zvracením a následnou dehydratací. Můj lékař mi dokonce navrhoval přerušení. První porod byl po přenášení vyvolávaný a měl poněkud dramatický průběh, po cca 20ti hodinách byl ukončen akutním císařským řezem (dítě zaseklé v pánevním kruhu, špatná poloha hlavičky) a podle mého lékaře bude asi nejlepší udělat při druhém porodu císařský řez plánovaný rovnou. Uvažuji, zda by nebylo nejlepší požádat rovnou o sterilizaci, další těhotenství rozhodně prožívat nehodlám, a možná by to bylo nejjednodušší provést při tom císařském řezu rovnou. Pokud vím, je to možné, spíš mě zajímá, zda Jsou v tomto případě nějaká větší zdravotní rizika a zda bych si to musela platit a kolik asi. Děkuji za odpověď - Helena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Heleno! Možné to je a docela snadné. V případě dohody s gynekology si myslím, že platit byste nemusela nic.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: