Sterilizace udělaná při císařském řezu

Dobrý den,prosim Vás chtěla bych se zeptat: čekám druhé dítě,je obrácenou polohou,jsem ve 35 týdnu těhotenství,lékař si myslí že už se neotočí.Jelikož mám syna,který byl v těhotenství také v obrácené poloze a měla jsem plánovaný císařský řez(teď je synovi 9 let).Tak mi můj ženský doktor včera navrhl,pokud se miminko neotočí,abych si do příští kontroly,která je 15.5.2010 rozmyslela,že by mi v nemocnici při dalším plánovaném císařském řezu udělali sterilizaci.Jelikož mě upozornil,že další dítě by bylo velmi rizikové.Včera jsem o tom mluvila s manželem a třetí dítě by jsme už nechtěli,ale stále nevím jak se mám rozhodnout.Mám na to 12 dní,tak prosím co nejrychleji o Váš názor.Přeci jen je mi 33 let a říkám si,abych nepřišla o kus ženství a aby mě to pak nemrzelo.Moc děkuji za odpověď Petra D.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš ošetřující lékař má pravdu. Další těhotenství by bylo rizikové. Přesto je ale rozhodnutí pouze na Vás. Sterilizace je nevratný zákrok, proti otěhotnění se však lze chránit i antikoncepcí. Doporučoval bych proto ještě jednou zvážit všechna pro a proti. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: