Sterilizace ženy

  • Dotaz od: Marcela Janšová
  • Publikováno: 2.3.2010
  • uLékaře.cz

Od lékaře jsem dostala návrh na sterilizaci,místo užívání antikoncepčních pilulek.Bude mi v letošní roce 40 let.Chtěla jsem se zeptat, zda po zákroku budu menstruovat, pokud ano v jaké míře.Jesli nebudu mít příznaky přechodu, příbytek na váze.Jesli bude hladina hormonů v těla v pořádku.Děkji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sterilizací je pouze přerušen vejcovod na obou stranách a vaječníky zůstanou netknuté / hormony budou produkovány obvykle, změny ve vašem zdravotním stavu by neměly tím pádem žádné nastat/. Přechod by měl přijít nezávisle na operačním výkonu, menstruovat budete jako předtím. Prostudujte si trošku anatomii, abyste věděla, do čeho jdete, z vašeho dotazu je patrné, že moc o svém těle netušíte - což je škoda. Sterilizace je nevratná, pokud byste si to rozmyslela a chtěla ještě dítko, mohou nastat velké potíže s otěhotněním (v podstatě otěhotnět spontánně nelze a vejcovody vám již nikdo "neopraví") a musela byste na umělé oplodnění. Rozmyslete si vše ještě důkladně, existují i jiné antikoncepce - kroužek s hormony do vaginy, tělísko do dělohy - bud s hormony nebo bez, podkožní tyčinky s progesteronem a mnoho dalších. Pokud nemáte závažné zdravotní důvody, proč nemůžete brat antikoncepci s hormony, není důvod (podle mého názoru a dálku) ke sterilizaci. Informujte se na netu /vyhledávač/ nebo u gynekologa. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: