Sterodiní akné

Hezký den, již 4 roky beru kortikosteroidy na ulcerosni kolitidu. Teď se mi bohužel objevilo opravdu škaredé akné, pupínky po celém obličeji. Na kožním mi předepsali differine, který vůbec nezabírá a Eryfluid jsem musela přestat užívat, protože jej pokožka nesnesla (pálení, svědění, loupání kůže) Paní doktorka mi odmítla napsat antibiotika, která by v mém případě prý způsobila průjmy. Zkouším obklady z heřmánku. Trošičku lepší je má kůže po konopném krému Přesto se mi nedaří se akné zbavit a já se stydím, navíc pupínky na čele bolí. Poradila byste mi, prosím, nějaký jiný přípravek, který by mi mohl pomoci

Odpověď odborníka:

1) Antibiotika tetracyklinového typu mohou, ale nemusí průjmy způsobovat. Doporučovala bych konzultovat tuto léčbu s vaším gastroenterologem, a pokud by nebyl proti, alespoň je vyzkoušet. K zabránění průjmů při antibiotické léčbě je vhodné užívat probiotika. 2) Kromě antibiotik existují k celkové terapii i tzv. retinoidy, velmi dobře zabírají, ale nejsou zcela bez vedlejších účinků. Takže opět bych doporučovala konzultaci s gastroenterologem, jestli by tuto léčbu schválil.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: