Stěry z čípku v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko. Půl roku před otěhotněním jsem byla na preventivní prohlídce, kde mi dr. udělala stěry z čípku. Cytologie byla v pořádku. Chtěla bych se zeptat, zda by se tyto stěry měly opakovat při potvrzení těhotenství a vydání průkazky, nebo je stačí zopakovat rok od posledního stěru a nebo se v těhotenství vůbec nedělají? Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, protože byly výsledky v pořádku, stačí je zopakovat po šestinedělí. Stěry nemusí být prováděny v počátku těhotenství, když byly provedeny v nedávné době před otěhotněním. Pokud je důvod, stěry z čípku se dělají i v těhotenství.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: