Stevie sladká a nespavost

Delší dobou trpím spatným spaním. Muze mit negativní vliv také užívání asi 5 roku denně bylinný čaj se Stevii? Užívám 2 x denně malou lžíci k oslazeni. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k účinkům Stevie podle všeho patří i mírně povzbuzující účinek. Každopádně, pokud by se mělo jednat o přímou souvislost mezi Stevii a Vaší nespavostí, předpokládala bych úplnou časovou shodu s jejím užíváním, tudíž 5 let nespavosti. Takto silný účinek bych jí osobně nepřipisovala, nicméně každý organizmus je jiný a v medicíně je možné téměř všechno. Možná by stálo za pokus jí chvíli neužívat a sama uvidíte, jestli dojde ke zlepšení. Zkusila bych se ale spíš zamyslet, jestli se ve Vašem životě neobjevil nějaký stresový faktor, nevyřešená situace, která Vám leží na srdci. Psychika má na spaní veliký vliv. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: