Stimulace vaječníků

Dobrý den. Zajímalo by mě, kdy se doporučuje stimulace vajčníků. Je to nezbytné, i když prokazatelně ovuluji? Po odběru krve 7. den před menstruací mi gynekolog oznámil, že je funkce žlutého tělíska v pořádku, že ovulace proběhla. Měřím si bazální teplotu a vím, že probíhá každý měsíc. Jenže už po tomto testu doktor mluvil o spermiogramu partnera a stimulaci vaječníků. Když jsem volala na výsledky krve, která byla brána 2. den menstruačního cyklu, bylo mi jen řečeno, že už to není jako u dvacetiletých holek a že musím okamžitě jednat a že se musí stimulovat vaječníky. Nemůžu se zbavit dojmu, že jsem byla od začátku tlačena do centra asistované reprodukce a že výsledky až tak v úvahu brány nejsou. Očekávala jsem, že mi dr. sdělí, že je třeba vysoká hladina prolaktinu, nebo hladiny ostatních hormonů jsou buď nižší nebo vyšší, než je třeba, a ne jen tak všeobecně, že už to není jako u dvacetiletých holek. Obzvlášť když mi to dr. říkal už před odebráním krve. Omlouvám se, že se tak rozepisuji, ale prosím o radu. Je podle Vás tedy nutno vaječníky stimulovat? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Stimulace vaječníků nemusí mít za úkol ovulaci vyvolat, ale třeba také načasovat. Podle popisu, tedy pokud prokazatelně ovulujete, nemám pocit, že by stimulace vaječníků byla na místě. Trochu bych čekal na výsledek spermiogramu, počty spermií u moderních mužů rapidně klesají. Osobně doporučuji úpravu životosprávy, stress management, zdravá strava, sport a "líbánky". Jinak začínat po třicítce s dětmi je prostě pozdě, naše tělo na to není stavěné.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: