Stin na plicích

manžel je 2roky po nefrektomii- zhoubný nádor, na rtg plic má naznačený drobný měkký ložiskový stín promítající se do hrotu vlevo a do dorsální části III. žebra- drobná fibroindurace. Je to opsáno z lékařské zprávy. za měsíc jde na CT plic. Prosím o co se může jednat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takovýto stínek je těžké podle rtg snímku někam zařadit, proto jde manžel na CT, které se přiblíží objasnění - o co jde. Samozřejmě po nefrektomii (předpokládám, že pro nádor) jsou lékaři opatrní a na kontrolách se aktivně pátrá po možné metastaze. Při CT vyšetření se podává většinou i kontrastní látka, která hodně přispěje k odečtení a ozřejmení situace. O CT vyšetření si počtěte na tomto odkaze: http://www.ulekare.cz/clanek/computerova-tomografie-ct-neboli-cetecko-1250?search=ct&from=0 Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: