Štípanci

Dobrý den jen jsem se chtěla optat zda je možné aby po štípancích způsobené od komárů, včel a vos. Jednoduše vytvoří se mi obyčejný pupínek jak bývají po štípancích a když to svědí tak jako bych to víc podráždila a zfialoví mi. Jenže jsem spatřila i to že i přesto že nesvědí nevím o něm vůbec tak i tak ztmavnou do ruda až do fialové barvy. Říkala jsem si že je to možná od látky, když nosím kalhoty, většinou štípance mívám na nohách. Po tom když zmizí tak mi zůstávají asi další dva měsíce fleky. Je možné že je to jen podrážděním ať se jedná o použití škrábání nebo jen látky? Ba by se jednalo o nějakou Alergii?? U nás doma mívají všichni obyčejné zbarvení jen u mně ne. (zbarvení ((tmavě zarudlá))se objeví asi druhý den, když o něm vím, pokud ne tak 3 až 5 den.)

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Můžete reagovat jinak než ostatní, můžete mít alergii, můžete mít citlivější stěnu kapilár, takže když vás něco štípne, vytvoří se malinká modřinka a pupínek se pak jeví fialově. Zkuste mí po ruce nějaký lék na alergii např. Zyrtec, Xyzal nebo i jiné a zkuste užívat Ascorutin tj. vitamín C s rutinem na zpevnění cévní stěny. Za zkoušku to stojí, rozhodně si neublížíte a můžete si výrazně pomoci. S pozdravem

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: