Štípnutí

V sobotu (před dvěma dny) mě něco štíplo (asi komár, ovád.. ) klíště to určitě nebylo. Hned druhý den jsem zpozorovala tuto skvrnu cca 5 cm nepravidelně lemovaná, teplá, na pohmat trochu bolestivá. Místo prvně svědilo. Chci se zeptat jestli se může jednat o boreliózu. Děkuji. Přikládám foto.

Odpověď odborníka:

Podle snímku se o boreliózu nejedná. Ložisko borelie je probledlé, není celé červené. Navíc na hodnocení borelií je brzy. Ložisko borelií se dá nejdříve hodnotit za 2 až 3 týdny, proto místo pozorujte a pokud se bude měnit uvnitř do běla, tak si za 3 týdny dojděte na odběr krve. Nyní máte zánětlivou lokální reakci na hmyzí štípnutí. Na svědění je vhodný Fenistil gel + Zyrtec, lokálně místo natřete jodem nebo Betadinou. S pozdravem dr.Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x