Štítná žáza a ha

Dobrý den chtěla bych se vás zeptat když mě nedavno zjistily hypofunkci štétné žlázy a zvýšené hormony v ní a beru teĎ 2 platíčko hormonální antikoncepce lyndynette 20 tk jestli ji budu moct brát nějakou HA když začne léčba té štítné žlázy předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v užívání antikoncepce (HA) můžete pokračovat. ideální je ale neužívat jí v jednu denní dobu s hormony štítné žlázy. HA mírně snižuje účinnost hormonů štítné žlázy, tudíž možná budete potřebovat mírně vyšší dávku, než bez HA. Na to je potřeba myslet zejména při vysazení HA - aby jste pak nebyla předávkovaná hormony štítné žlázy. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: