Štítná žláza

Dobrý den, před 3 lety mi zjistili štítnou žlázu tak jsem to začala léčit. Užívám letrox 50 půlku denně ráno celých 3 roky od prvního dne až do tedka. A poslední 2 roky to mám v normálu v pořádku. Tak nechápu proč musím stále dál užívat ty léky. Podle mého názoru si myslím že to užívám zbytečně. Ted se rozhoduji že chci ty léky vysadit. Mám ještě na cca 3 měsice, a další už bych nechtěla užívat. Právě jsem změnila jidelníček přešla jsem na zdravou vyživu a chci zařadit něco co mi pomůže, jenže nemohu kvůli těm lékům. Tak proto se vás ptám zda mohu vysadit ty léky a nahradit to změnou jidelníčku. Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Mio, hodnoty hormonů štítné žlázy máte v normě právě proto, že užíváte Letrox. Po jeho vysazení by se pravděpodobně zhoršily. Nevím, proč byste nemohla užívat nějaké potravinové doplňky, když máte Letrox - berte je prostě v jinou denní dobu než Letrox. Pokud jsem Vás nepřesvědčila, konzultujte případné vysazení se svým lékařem - zejména v případě nějakého abnormálního ultrazvukového nálezu na štítné žláze vysazení určitě nedoporučuji.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: