Štitná žláza

Dobrý den,v roce 2007 jsem byla na ultrazvuku krku(ŠŽ) a měla jsem tyto hodnoty drobnější uzly hypoech.lehce vel.dx 3,3mm a sin 2,8mm-a ted po 2 letech mám tyto hodnoty v pravp 6,1mm a 6mm a v levo 4,7mm a 5,1mm,yokální parenchy hrubší struktury.Jelikož tomu absolutně nerozumím a ani nevím kolik normální rozměr,proto jsem se obrátila na Vás aby jste mi prosím poradila.Je to dobré či špatné?co to způsobuje,nebo zda se při těchto hodnotách berou nějaké léky atd.Ještě nikdy jsem na ŠŽ nebyla léčena-ted mám papír na Endiokrinologii,ale čekací doba je skoro 2měsíce.Včem se mám třeba omezovat a co naopak je moc dobré.Děkuji za odpověd na mejlík.Ivettt

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pouze ze sonografie (ultrazvuk) nelze stanovit diagnosu, je to pouze popis toho, jak štítná žláza vypadá. Pokud jste neabsolvovala vyšetření krve, jistě na endokrinologii na to přijde řada a teprve porovnáním sonografie a testů z krve (zjistí se její funkce v tom kterém okamžiku) se dá zjistit, o jakou poruchu jde a ev. se bude léčit. Zatím nelze nic předjímat, vyčkejte kontroly na endokrinologii. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: