Štítná žláza

Dobrý den,léčím se se štítnou žlázou.Beru lék letrox 50-1x denně.Pslední dobou mi paní doktorka píše občas euthyrox.Tak to pak vypadá tak že beru 3 měsíce letrox a pak euthyrox a tak zase letrox.Už jsem sí sice říkala že bych ráda,aby mi lék neměnila,že jsem víc zvyklá na ten letrox.ale dělá to pořád.Může to mít nějaký neblahý dopad na funkci štítné žlázy?Přijde mi,že jsem po euthyroxu více unavená.děkuji za odpověd M.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Míšo, jak Letrox, tak Euthyrox obsahují identickou účinnou látku. Jejich vzájemná záměna je tudíž možná a neměla by ovlivnit funkce organizmu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: