Štítná zlaza

Dobrý den chtěla bych znát vas názor testy SZ tsh 0,049 a t4 11,6 puls 120 min doktor mi řekl ze se nemusí léčit pravý lanok uzel 5 cm koloidní uzel s drobnými cystami i kalcifikacemi téměř v celém pl. Fnab citologie benigní .hyperthyreoza mám velký návaly horka a bušení v krku nepříjemný pocit nemohu dýchat chtěla bych se zeptat jak se léčí tento stav a jaký léky by me měli dat je to už pul roku co mám tyto problémy a žádné léky mi pan doktor nedal děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Vážená paní Kláro, podle laboratorních hodnot se jedná o zvýšenou činnost štítné žlázy. Pokud velikost tzv. uzlu působí mechanický útlak průdušnice, doporučuji Vám domluvit se na dalším postupu v rámci tzv. second opinion s endokrinologem na jiném pracovišti. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: