Stitna zlaza

Dobry den, jsem tehotna. Mam tehotenskou cukrovku. V ramci vysetreni mi brali krev na hormony stitne zlazi. Zjisteno FT4 10,2 a TSH 2,3. Na endokrinologii po UZ zjisten uzlik na prave strane. Dr. mi predepsala Letrox 50. Kontrola po porodu. Podle vsech informaci, co jsem zjistila na interetu jsou hodnoty v norme. V rodine tata pred roky lecen. Ted v poradku. Mamina mama take mela potize. Zda se mi, ze u me lecba neni nutna. Akorad jsem kvuli tomu vystavena ted stresu a domnivam se, ze zbytecne. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Stelo! Na dálku si naprosto nedovolím diskutovat se závěrem vyšetření specialisty endokrinologa! Máte-li o léčbě pochybnosti, konsultujte věc s ním. Dodávám, že těhotenská cukrovka je silný rizikový faktor pro rozvoj cukrovky klasické a velmi Vám doporučuji upravit životosprávu tak, abyste se tomu vyhnula. Udržujte vhodnou hmotnost, žijte aktivně, plánujte svůj pohyb, nemusíte sportovat, ale alespoň jezděte na kole, choďte na turistické výlety atd. Upravte stravu, jezte zdravě, pestře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: