Štítná žláza

Dobry den, chtela bych se zeptat na me hodnoty stitne zlazy THS 6,4 fT4 11,4 TPO Ab 239, sono parenchym hypoechogenni, hrube echostruktury PL 44/12/12 mm LL 43/12/11 mm, uzlinovy sy. nepritomen. Dg subklinicka hypotyreoza na bazi chronicke lymfocytarni tyreoiditidy. Citim se naprosto zdrava, nemam zadne problemy, je nutne uzivat Euthyrox 50? Mockrat dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve vašem případě zatím užívání Euthyroxu není nezbytné. Hodnoty v krvi se však musí providelně, minimálně 1x ročně, kontrolovat, protože postupně může dojít k zhoršování funkce štítné žlázy.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: