Štítná žláza

Dobrý den, chci se zeptat na nutnosti užívání Euthyroxu. Před dvěma lety jsem začala docházet na endokrinologie z důvodu nálezu dvou uzlů na štítné žláze. oba uzle jsou o velikosti cca 9 mm. Byla mi provedena punkce, která dle pana doktora dopadla nejlépe jak mohla. Hodnoty krve mám všechny stále v normě a i přes to, mi pan doktor předepsal euthyrox 50 1/2 tablety denně. Po roce byla dávka zvednuta na euthyrox 75 1/2 denně. Hodnoty stále v normě. Jediný problém je ten, že od začátku užívání euthyroxu jsem přibrala 15 kg. Je nutné stále užívat euthyrox? Děkuji

Odpověď odborníka:

Pán doktor Vam to zřejme nasadil, aby uzly nerostly dále. To nabírani na váze bude zřejme z jiného důvodu než po Euthyroxu, po Euthyroxu by jste spíše hubla.

MUDr. Magdaléna Škovranová
MUDr. Magdaléna Škovranová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Endokrinologie - Diabetologie, Praha 22

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: