Štítná žláza

Před třemi lety jsem prodělala infekci virem EBV, od té doby jsem stále unavená.Nyní mně byly zjištěny odběrem krve hodnoty TSH 5.350mU/1. Mohla by tato (dle názoru laika) snížená funkce štítné žlázy mít souvislost s prodělanou mononukleózou? Bolí mě i oči, hlava, mám zvýšený nitrooční tlak, zvýšené hodnoty cholesterolu, více se potím.Mírně jsem přibrala (asi 5 kg během roku). Přidaly se problémy i se zádovými svaly. Když jsem si pročítala příznaky snížené i zvýšené činnosti štítné žlázy, připadá mně, že ty moje, jsou „nějak“ namíchané dohromady. U endokrinologa jsem objednaná, avšak pro velký počet pacientů mně bylo sděleno, že přijdu na řadě až po novém roce. Proto vznáším dotaz na vás a předem děkuji za odpověď. Děkuji. Mirka H.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zánět EBV by s odstupem času poruchy štítné žlázy způsobovat neměl, nicméně to zcela vyloučit nelze. Rozhodně bych ale doporučoval vyšetření na endokrinologii a do té doby sledování u ošetřujícího lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x