Štítná žláza

Chtěla bych se zeptat v centru asistované reprodukce mě udělaly krevní testy a byla jsem odeslána na endokrinologii s výsledky anti TPO 528 a Tyreotropyn 5,82. Byl mě předepsán Letrox každý den půl tablety. V CAR se jim tato léčba nezdá a chtějí, abych se objednala k jinému endokrinologovi. Zajímá mě kdo má pravdu, zda je tato léčba v pořádku. Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Těžko pochybovat o správnosti léčby endokrinologa, Letrox je běžně podávaný lék, bez problémů i v těhotenství. Možná v CAR čekali ještě podrobnější vyšetření - ultrazvuk štítné žlázy, případně odběr vzorku - biopsie. Nevím, jestli máte jasně stanovenou diagnozu, proč nemůžete otěhotnět, nebo jestli je důvod neznámý a pak v centru doufají, že vyřešení problému šť. žlázy vyřeší i otěhotnění. Léčba je správná, spíš si myslím, že došlo k nějakému komunikačnímu šumu, kdo co od vyšetření a léčby čeká. Taky nevím, co vše jste již absolvovala, jaké máte hodnoty celkového TSH, fT4 atd. Ve vašem případě to chce asi komplexní pohled a vyřešit komunikaci

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: