Štítná žláza

Děkuji předem za odpověď. Novorozenec dcera narozena 17.8. 2016. Já jsem léčena Euthyroxem-autoimunitni zánět štítné žlázy. Miminko mělo negativní screening z patičky,resp.nikdo se kvůli pozitivity neozval. Dne 15.9. udělala dětská lékařka náběr Tsh a Ft4, Tsh 10, Ft4 v pořádku. Lékařka nám doporučuje kontrolní odběr za měsíc. Znamená hodnota Tsh 10 miU/L špatnou štítnou žlázu u miminka nebo je normální, že u matky léčené Euthyroxem bude tato hodnota klesající tendence. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hodnota je mírně zvýšená, s vaší léčbou nesouvisí. Kontrolní odběr je rozhodně vhodný. Zatím bych ponechala bez léčby.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: