Štítná žláza

Dobrý den, bla jsem na UZ štítné žlázy, kde mi diagnostikovali : Levý lalok měří 16 x 15 x 47 mm, obsahující solitární ohraničený ovoidní hypoechogenní uzel o velikosti 7 x 4 x8 mm.Pravý lalok homogenní struktury, měří 15 x 18 x 47 mm. Istmus je jemný. Oba laloky štítnice jsou difuzně výraznější vaskularizace. Prosím o vysvětlení popřípadě jaká léčba mě čeká. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Gabrielo! Podle popisu máte v levé části štítné žlázy nějaký nevelký uzel. Bude třeba jej ještě ověřit, jaké je povahy, co je zač a zdali bude nutno jej léčit. Zda budete léčena a jak záleží i na současných hodnotách koncentrací hormonů štítné žláyz ve Vaší krvi. Na dálku Vám tedy mnoho neporadím. Je třeba dalších informací k tomu, aby bylo možno rozhodnout o nutnosti léčby a jejím průběhu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
odstranění štítné žlázy | Od: Jana | 4.10.2015 13:12
Dobrý den, V roce 2009 jsem podstoupila
odstranění štítné žlázy z důvodu nálezu tzv.
několika centimetrových uzlů, které jsem měla
na žláze.Od této doby jsem měla různé potíže
počínaje od zvýšeného pocení, přibírání na váze,
neklid, nervozita atd. Tři roky po operaci mi
diagnostikovali tetanii což je nedostatek hořčíku ,
který se mi začal projevovat jako pocit
nedostatku kyslíku, obrovský třes , pláč, strach a
psychické potíže. Dostala jsem od neurologa
Magnosolv a můžu říct , že se to docela
urovnalo. Jinak od operace jsem brala letrox
100g v různých dávkách, dle mého stavu mi
dávkování korigovala p. doktorka. V současné
době tedy beru Magnosolv + eutyrox 120 1x za
den.Jinak neberu žádné antikoncepční pilulky ,
ale mám zavedené tělísko Mirenu.V posledních
dvou letech jsem žačala dost přibírat na váze.
Začala jsem dodržovat jídelníček a přidala pohyb
, ale jaksi nic nepomáhá. Po sdělení p. doktorce
mi vzala krev,a řekla mi že je vše v normě jak
výsledky krve tak výsledky na štítnou
žlázu.Nevím již na koho bych se obrátila, protože
vždy když začnu mluvit o své váze p. doktorka
mi řekne že je to v hlavě a musím upravit
stravu. Z mého pohledu jsem se snažila již
několik let a různými způsoby zhubnout , ale
neuspěšně. Naopak váha mi jde pořád nahoru.
Jelikož je mi 41 let nechci vypadat v 50 jako
jedna koule. Můžete mi poradit na koho bych se
mohla obrátit nebo v čem může být chyba?
Děkuji
reagovat
re:odstranění štítné žlázy | Od: uLékaře.cz | 5.10.2015 09:42
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: