Štítná žláza

Dobrý den, byl sem na vyšetření krve a vše sem měl perfektně v normě, je mi 21 a před 2 lety jsem měl o 20kg více a tedy i problémy s cholesterolem a tuky v krvi. Což sem cíleně vyřešil zhubnutím na normální stav. Ale hodnoty u štítné žlázy jsem měl TSH 5,5,zbytek v normě, ale dělám si hlavu kvůli zdrav. testům k HZS, je tato hodnota pohyblivá? četl jsem že jí může ovlivnit fyzická námaha, kterou právě kvůli fyzičce podstupuju dost velkou. Taky kouřím a nevím jestli to na to má také vliv. Na další kontrolu du za měsíc. Můžu to přirozenou cestou nějak ovlivnit? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den Karle! Zvýšená hodnota TSH s fyzickou námahou velmi pravděpodobně nesouvisí, může mít mnoho příčin (nedostatek jodu, chronický zánět štítné žlázy), záleží také na hodnotách hormonů štítné žlázy, může se jednat jen o samostatné zvýšení TSH, kdy postačí jen sledování. Více se dozvíte po příštích odběrech. V každém případě cvičte dál! Zvláště pokud kouříte, děláte tím pro své zdraví velmi mnoho. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: