Štítná žláza

Dobrý den, mám dotaz na štítnou žlázu. Před půl rokem, jsem prodělala plastickou operaci prsou-zmenšení. Při předoperčním vyšetření mi lékařka sdělila, že mám hraniční hodnoty TSHS, ale že je to v normě. Po operaci prsou mi plastický chirurg nasadil medocriptine, protože jsem měla v prsou mléko. Jsem po porodu 7.5let. Ten jsem ale musela vysadit, pro nevolnost a nauzeu. Před 14dny, při kontrolním odběru pro vysoký cholesterol 6,73 mi stoupla hladina TSHS na 6,670. Muj dotaz je, zdali operace prsou a následná léčba medocriptinem, mohla zvednout Hodnoty TSHS, a zdali je možné upravit tyto hodnoty bez medikace. Za odpověď děkuji

Odpověď odborníka:

Změny TSH mohla vyvolat i samotná operace, resp. ten stres organismu. Důležité je zkontrolovat i T3 a T4 a celé vyšetření ještě zopakovat s určitým odstupem, zda se to bude nějak vyvíjet. Jesti se stav upraví bez léčby vám nejsem schopna říct. Bude záležet na tom vývoji hodnot hormonů.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x