Štitná žláza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co si mám představit pod pojmem " hrubší hypoechogenní struktury parenchymu se silně hypoechogenním uzlem v pravém laloku 17mm a v levém laloku 13mm " je to něco vážného? Obávám se, aby to nebyla rakovina. Mám jít na punkci, ale zatím pátrám oč jde. Lékař mi nic neřekl. Léky žádné neberu. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ester! Jde nepochybně o popis sonografického vyšetření jater .Ten popisuje zřetelný uzel v pravém jaterním laloku. Jaké je uzel povahy, to ultrazvukové vyšetření nedovede odlišit, proto jste objednaná k biopsii. Lékař Vás nechce znervóznit, dokud není jasné, oč jde. Rakovina to sice být může, ale nemusí. Nejběžnějším vedlejším nálezem s podobným popisem bývá hemangiom, neškodná léze, která se obvykle pouze sleduje.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Články: Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Refluxní choroba jícnu se...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Artróza versus artritida
Články: Artróza versus artritida
Pacienti s bolestmi kloubů...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Sex sám se sebou – masturbace
Články: Sex sám se sebou – masturbace
Ještě v minulém století se...
Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Články: Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Srdeční onemocnění jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: