Šťítná žláza

Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat na normální rozmezí hodnot hormonů šťítné žlázy a zda je takto postupováno lékařem správně. Jsem 8 měsíců po porodu, užívám cca 4 měsíce hormonální antikoncepci Triquilar a nyní se mi objevili příznaky jako bušení srdce, třes rukou, nespavost,nervozita, padání vlasů, atd. Zároveň mám blokády a výrůstky na krční páteři. Byly mi provedeny krevní testy na šťítnou žlázu, neboť si právě neuroložka spolu s krční páteří všimla zvětšené strumy na krku. Výsledky jsem měla TSH 0,07 a myslím T4 2,42 - bylo to určitě mimo rozmezí, třetí hodnota byla v normě. Nestihla jsem si výsledky napsat, tak snad ta hodnota 2,42 je přiřazena správně k T4. Bylo mi sděleno, že mám hraniční výsledky a na kontrolu mám jít až za 2 měsíce. Předem děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Hodnota TSH 0.07 je nízká, mohla by svědčit pro zvýšenou funkci štítné žlázy (té by ostatně odpovídadaly i příznaky v podobě bušení srdce, třes, nervozita). Hodnota fT4 2,42 do tohoto obrazu příliš nezapadá. Pokud by hodnota 2,42 patřila k hormonu T3, jednalo by se právě o hodnotu hraniční, která by měla být zkontrolována s odstupem několika týdnů. Pokud by se ale vaše potíže zhoršovaly, určitě znovu kontaktujte vašeho endokrinologa a domluvte se na dřívější kontrole. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vše, co byste měli vědět o srdečním tepu
Články: Vše, co byste měli vědět o srdečním tepu
Kromě fyzické námahy může...
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Články: Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Akutní zánět průdušek...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: