Štítná žláza

Dobrý den,asi 10 let mám uzliny na štítné žláze.Užívám euthyrox (půl)denně.Chodím na pravidelné prohlídky,uzliny zůstavají stejné a větší problémy nemám.(přibrala jsem 7kg)Mám dotaz,zda by byla vhodná operace a jaké jsou rizika.Musela bych i po operaci užívat prášky a co váha,ustálí se?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, termín uzliny na štítné žláze neznám, asi myslíte uzlíky ve struktuře štítné žlázy zjištěné při ultrazvuku. Neznám vaše hladiny hormonů a další laboratorní výsledky, proto nemohu blíže odpovědět. Obecně ale uzly ve štítné žláze nevadí, pokud jsou kontrolovány sonograficky (ultrazvukem) a nemění se a hladiny hormonů štítné žlázy jsou v pořádku. Chodte nadále na kontroly a ptejte se svého ošetřujícího lékaře na to, co vás zajímá. Hodně informací o nemocech štítné žlázy najdete zde: http://www.ulekare.cz/Vyhledavani-u-lekare?search=%C5%A1t%C3%ADtn%C3%A1+%C5%BEl%C3%A1za&action=search&module=&from=00&where=. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: